Te koop
Onder optie
Mondeling verkocht
Verkocht
Verhuurd

Het Plan

De prachtige lanen met bomenrijen, een rijkdom aan groen en de bijzondere architectuur verwelkomen u met open armen in de buurt Parkweide. De nieuwe buurt Parkweide kenmerkt zich door de prachtige ligging en de diversiteit aan huizen in verschillende woonsferen: aan de statige laan Verreweg, aan de groene parkwal, langs de singel of aan een groen en intiem hof.

Parkweide biedt ruimte aan in totaal 38 koophuizen, 22 huurappartementen (sociaal) en 32 huurhuizen, zowel sociaal als vrije sectorhuur, die in type en uitvoering verschillen, maar duidelijk familie van elkaar zijn.

Het koopaanbod bestaat uit herenhuizen en twee-onder-één-kaphuizen langs de statige groene laan Verreweg, hofhuizen aan het intieme en groene hof en vierlaags parkhuizen met zicht op de groene recreatieve parkwal. Een mooi gevarieerd huizenaanbod, waarbij verschillende woonsferen heel natuurlijk samenkomen en een sfeervol geheel vormen. Struin door de buurt en laat u verrassen door het dynamische straatbeeld, dat steeds een ander perspectief biedt.

Natuurlijk wonen

In het groene hof komen bewoners samen en kunnen de kinderen veilig spelen. Er komt een speelplek voor kleine kinderen met speelaanleidingen in het gras en een aantal bankjes om even op adem te komen of gezellig een praatje te maken. U heeft geen zorgen om druk verkeer: alle auto’s kunnen aan de achterzijde van het huis parkeren. Zo geniet u optimaal van het groene hof en een kindvriendelijke omgeving.

Parkweide ligt aan de groene parkwal, een glooiend groen park. De parkwal nodigt u uit om van de natuur te genieten. Het groene park is maar liefst 4 hectare. Dit gebied is uitstekend geschikt voor recreatieve doeleinden. Zo kunt u er wandelen, sporten of een boek lezen op een bankje vanaf een van de mooie uitkijkpunten. De kinderen kunnen er vrijelijk rondrennen en spelen. En dit alles volledig in de zon, want de groene parkwal ligt pal op het Zuiden!

Architectuur

De architectuur is geïnspireerd op de sprekende jaren 30 stijl. De buurt Parkweide kenmerkt zich door de verspringende  goothoogtes en kapvormen. De blokken in het plangebied laten een gevarieerd dakenpatroon zien, met ruime overstekken en fijne details zoals gootklossen. De huizen bevinden zich tussen de Parkwal en de Verreweg en een groene buffer. Nabij deze groene wal zijn de blokken stedelijke, als begrenzing van het gebied. Vanaf de Verreweg is een entree naar de woonbuurt, deze wordt door middel van de architectuur gemarkeerd.

Aan de Verreweg wordt op bepaalde punten een spitse kap toegepast die doorloopt in een verlaagde goot. Deze goot doet mee met het spel van horizontale lijnen, waar ook de plint en de ramen aan bijdragen. Incidenteel komen ronde ramen en bogen voor, details die een speels karakter geven aan het geheel. 

De huizen aan de Verreweg zijn gegroepeerd in twee-, drie- en vierspanners. Dwarstuiten brengen ritme in het gevelbeeld. Dwarstuiten markeren ook de entree naar de rest van de buurt.

Rondom het groene hof wordt de dorpse sfeer benadrukt. Deze huizen zijn mooi gesitueerd rond een langgerekt stuk groen. Op de kop hebben we de huizen ontworpen als een entree vanuit de rest van de wijk, richting het groen. De materialisatie bestaat uit rustige kleuren metselwerk gecombineerd met een vrolijk rood pannendak. 

De huizen richting de groene wal zijn groter opgezet met vier lagen en markeren de grens van het plangebied. Hier speelt de kap ook een belangrijke rol. Onder de kap zijn de ramen in een witte band vormgegeven. De grotere schaal van deze blokken sluit aan bij het nabijgelegen appartementengebouw. 

Het appartementengebouw is een blok met rustige vormgeving waar de ramen een horizontale belijning benadrukken. Metselwerk penanten en ornamenten brengen detail in de gevel.


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring