Het plan

De architectuur is ge├»nspireerd op de sprekende jaren 30 stijl. De buurt Parkweide kenmerkt zich door de verspringende  goothoogtes en kapvormen. De blokken in het plangebied laten een gevarieerd dakenpatroon zien, met ruime overstekken en fijne details zoals gootklossen. De huizen bevinden zich tussen de Parkwal en de Verreweg en een groene buffer. Nabij deze groene wal zijn de blokken stedelijke, als begrenzing van het gebied. Vanaf de Verreweg is een entree naar de woonbuurt, deze wordt door middel van de architectuur gemarkeerd.

Aan de Verreweg wordt op bepaalde punten een spitse kap toegepast die doorloopt in een verlaagde goot. Deze goot doet mee met het spel van horizontale lijnen, waar ook de plint en de ramen aan bijdragen. Incidenteel komen ronde ramen en bogen voor, details die een speels karakter geven aan het geheel. 

De huizen aan de Verreweg zijn gegroepeerd in twee-, drie- en vierspanners. Dwarstuiten brengen ritme in het gevelbeeld. Dwarstuiten markeren ook de entree naar de rest van de buurt.

Rondom het groene hof wordt de dorpse sfeer benadrukt. Deze huizen zijn mooi gesitueerd rond een langgerekt stuk groen. Op de kop hebben we de huzen ontworpen als een entree vanuit de rest van de wijk, richting het groen. De materialisatie bestaat uit rustige kleuren metselwerk gecombineerd met een vrolijk rood pannendak. 

De huizen richting de groene wal zijn groter opgezet met vier lagen en markeren de grens van het plangebied. Hier speelt de kap ook een belangrijke rol. Onder de kap zijn de ramen in een witte band vormgegeven. De grotere schaal van deze blokken sluit aan bij het nabijgelegen appartementengebouw. 

Het appartementengebouw is een blok met rustige vormgeving waar de ramen een horizontale belijning benadrukken. Metselwerk penanten en ornamenten brengen detail in de gevel.


┬ę Thunnissen Groep 2022
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring